Friday, August 5, 2011

No. 17 - VOSTOK



Va prezint un ceas reusit, al fabricantului de ceasuri marca Vostok, care tradus in limba romana inseamna "rasarit". Fabrica se afla in localitatea Cistopol din Rusia.

Initial compania Vostok era producatoare de echipamente militare de aparare, dar in urma incetarii Celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a trecut la productia de ceasuri in serie, primul fiind ceasul barbatesc K-43...iar apoi K-26. Avand in vedere trecutul in care fabricantul a colaborat cu departamentul defensiv militar al URSS, acesta devine in final, in anul 1962, furnizorul oficial de ceasuri al Ministerului de Aparare URSS.



Pana in ziua de azi, fabrica de la Cistopol nu si-a incetat productia. In urma caderii comunismului si schimbarii treptate a mentalitatii celor de la conducerea companiilor producatoare de ceasuri rusesti, acestea au inceput exportul in intreaga lume, marindu-si astfel piata de desfacere(SUA, Europa, Africa), prin urmare devenind liderul de piata din Orientul Mijlociu.

Fabrica de ceasuri Vostok, are deschisa o reprezentanta in Romania, la Bucuresti >>> http://www.russianshop.ro/ <<<<.....

Ceasul pe care vi-l prezint este un model proaspat reconditionat, aparut in ani 80, fiind destinat barbatilor. Poate fi purtat atat la costum, datorita faptului ca are o tenta plina de eleganta iar grosimea lui permite portul camasilor fara nici un fel de disconfort la nivelul mansetei, dar poate fi purtat si cu o tinuta "casual" fara a se crea vreo discrepanta datorita faptului ca este un accesoriu " vintage"...Avand in vedere ca anii 80 sunt la moda...ce poate fi mai bine venit in tinuta zilnica decat un accesoriu care lasa o amprenta plina de bun gust, conservatorism, originalitate si noutate la imaginea sau look-ul personal...

Desigur...nu vreau sa fiu inteles gresit....desi initial acest ceas a avut o destinatie...masculina...in ziua de azi...poate fi purtat fara nici o problema de catre femei... Avand in vedere ca fabricantii contemporani au dat ceasurilor destinate femeilor dimensiuni tot mai mari si design-uri cat mai extravagante, acest ceas este bine venit si in garderoga "de accesorii" a unei femei....fiind considerat datorita dimensiunilor medii pe care le are si a tendintelor modei actuale un accesoriu unisex.
Totodata fabricantii contemporani sau indepartat de la vechiile conceptii si principii in ceea ce priveste constructia unui ceas destinat femeii, care trebuie sa fie si sa inspire: suplete, finete si eleganta.

Mecanismul cu care este inzestrat acest ceas este de calibrul 2209. Pentru obtinerea unei durate de viata cat mai indelungata, fabricantul a incorporat in acest ceas 18 rubine care au rolul de a reduce frecarea intre lagar si capetele fusurilor, respectiv de a diminua uzura. Autononia ceasului este de aproximativ 40 de ore. Cadrul este cromat iar sticla este compusa dintr-un material numit plexiglas sau sticla acrilica. Ceasul nu este rezistent la apa..in sensul ca nu este submersibil.

In urma procesului de reconditionare, ceasul a suferit anumite modificari din punctul de vedere al design-ului, prin urmare a devenit astfel, unic. Fiind reconditionat, ceasul este ca si nou, doar ca in spate se afla o istorie de circa 30 de ani care asteapta sa fie continuata...de viitorul proprietar.....:)

No comments:

Post a Comment